Arkiver

Kategorier

Butikkens dygtige kokke.

Fredrik Tingbjerg Simonsen (f.1990)

Fredrik er udlært fra Hansens gamle familiehave på Frederiksberg i 2018, hvor han lærte alt i det klassiske køkken.
Før sin elevtid var Fredrik ansat i fiskeafdelingen hos Dalgaard supermarked i Hørsholm,
hvor han bl.a. arbejdede sammen med Kim.
Efter kokkeuddannelsen vendte Fredrik tilbage til Dalgaard og brugte nu sin klassiske viden om fisk og skaldyr i køkkenet.
Her var Fredrik til sept. 2021. Da Kim hørte, at han søgte nye udfordringer, fik vi ham straks ind i folden på Jægersborg alle.

Nichlas Mortensen (f.1994)

Nichlas er uddannet som slagter fra Ålborg i 2016.
Kom derefter til Dalgaard supermarked i Hørsholm, hvor han blev uddannet som Fiskemand.
Her arbejdede han bl.a. sammen med Frederik.
Nichlas startede i Fiskehuset Gourmanden og Konen 1. marts 2022, og er allerede faldet rigtig godt til.

Butikkens indehavere Kim og Lisbet. (f.1953 og 1954)

Kim startede sin karriere som 15 årig hos sin far og farfar, som drev fiskeforretningen
fra kælderen af deres ejendom Højbro Plads 19.
Som 19 årig kom Kim i lære hos den anerkendte fiskehandler, Monsieur Leroy i Nice.
Efter et år kom Kim hjem til Højbro med importaftaler fra det franske fiskemarked.
Personalet blev iklædt alpehuer, facaden blev tapetseret med franske aviser,
og københavnerne kunne nu både få franske østers og søpindsvin.
I 1982 åbnede Kim sin egen butik på Rungstedvej 5.
Her opfandt han torsdagsretten, som var en færdig fiskeret med sauce og garniture.

I 1993 blev Rungsted skiftet ud med en butik tættere på København.
Det blev Jægersborg Alle 37, hvor Kim var i 10 år. Bl.a med en sushibar,
styret af den dygtige japanske sushikok Mr. Sano San.

I 1999 blev Kim gift med Lisbet, som fik et forklæde i morgengave. Fra selvstændig manuskriptforfatter,
blev Lisbet nu pludselig fiskehandlerkone.
Hun stod i lærer hos Sano San og lærte en masse om det asiatiske køkken.
Siden fulgte et par år som elev, dels hos Kim, men også hos de dygtige kokke,
som var tilknyttet butikken.

I 2004 solgte vi butikken på Jægersborg Alle og åbnede “Gourmanden og Konen” i Holte.
Senere åbnede vi i Vedbæk som vi lukkede i 2016.
Herefter blev Lisbet ansat som deltids kok på Nivågård malerisamling,
og Kim blev ansat hos sin gamle elev Brian hos Dagens fisk på Østerbro.
Så nåede vi pensionsalderen, rejste en del og passede børnebørnene.
MEN…så var der jo lige en ledig fiskebutik i Charlottenlund.
På Jægersborg Alle 45.
Så sagde Kim til Lisbet – vi tager lige en tur mere 😊
UDE GODT, MEN HJEMME BEDST.

Fiskehuset på Jægersborg alle 37, hvor slagter Lund ligger i dag.
Kim og Lisbet i butikken på Jægersborg alle 37

Vores butik Jægersborg alle 45